
Het is de comeback van het jaar: na een uitgebreide verbouwing begint het Rock’n’Popmuseum in Gronau op 24 november officieel aan een nieuw avontuur. Livemuziek, een in alle opzichten verrassende expositie, beeld en geluid zorgen voor een passende terugkeer op de bühne van het cultuurlandschap. Compleet nieuw is de ruime aandacht voor Nederlandse Rock- en Popmuziek. De entree is deze dag gratis voor jong en oud.

Horen, zien, voelen. Het nieuwe concept van het Rock’n’Popmuseum dat op 24 november zijn première beleeft zorgt voor kippenvel als was je bij een liveconcert. Bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van een multimediale belevenis van beeld, geluid en expositie. Sinds de opening van het museum in 2004 is de wereld veranderd. Daarom heeft een team van muziekprofessoren, architecten en museummedewerkers een nieuwe tentoonstelling samengesteld, waarbij informatie en emotie hand in hand gaan. „Onze gasten zien tijdens hun rondgang multimediale en interactieve elementen die een bezoek aan het museum tot een onvergetelijke gebeurtenis maken “, aldus directeur Thomas Albers.
Negen thema-eilanden vertellen het verhaal van Rock- en Popmuziek De route door de voormalige Turbinehal, waar zich vanaf nu de vaste tentoonstelling bevindt, gaat langs negen thema-eilanden, die elk een bijzonder aspect van de geschiedenis van de Rock- en Popmuziek belichten. Zo gaat bijvoorbeeld het eiland Roots terug naar de oorsprong van de Popmuziek. Wanneer en waaruit is de Popmuziek ontstaan? De stad New Orleans speelt hier een belangrijke rol als smeltkroes van verschillende culturen die rond 1900 zorgden voor een uniek klimaat, waar muzikale tradities zich konden vermengen. Andere thema-eilanden zijn o.a. Protest and rebellion, Record, play, stream, Spaces and places en Body and performance.

Volop aandacht voor Nederlandse Rock- en Popmuziek Gronau ligt slechts een paar kilometer van de Nederlandse grens. Het is daarom niet meer dan logisch dat er in de nieuwe expositie ook volop aandacht is voor de geschiedenis van de Nederlandse Rock- en Popmuziek. De Palingsound, acts als Doe Maar, Herman Brood en Ilse Delange, maar ook beroemde Nederlandse Dj’s; allen hebben hun welverdiende plek gekregen in het vernieuwde Rock’n’Popmuseum. Ook is er een Nederlandstalige audiotour en worden Nederlandse bezoekers welkom geheten door een wel heel bijzondere Nederlandse act.
Hele dag livemuziek Op 24 november kunnen gasten een comeback verwachten die hoort bij een Rock’n’Popmuseum: Niet alleen kunnen ze het nieuwe museum bezoeken, er zijn ook liveoptredens van Anna Weniger, Tr3solution, Rawsome Delights, Elna, Lise Low, Yenga und Purple Rhino. Zij treden o.a. op in de Turbine, het gloednieuwe Poppodium van het Rock’n’Popmuseum.
• Bij de heropening op 24 november kunnen bezoekers genieten van een multimediale belevenis van beeld, geluid en expositie • Naast de nieuwe tentoonstelling is er de hele dag livemuziek. • In het nieuwe museum is er ook volop aandacht voor Nederlandse Rock- en Popmuziek • De entree is op 24 november gratis
Verdere informatie is te vinden op www.rock-popmuseum.de/nl, op Facebook of Instagram.
Voor meer nieuws, releases, interviews klik op de onderstaande linken: City of Hope nieuw van Susanna met The Brotherhood of Our Lady Lazy Sunday Live met The Raspers en PlusSupportAct New York State of Mind 22 juni 2019 Zuiderparktheater Come Cry van Sam & Julia toont genderfluïditeit in eerste videoclip Viktor Haraszti brengt met project ViO 360 “Haiku”