top of page

Crystallized

Bijgewerkt op: 19 jan. 2020


Crystallized bestaat uit Tomaz Pattiapon, Pascal Meindersma en Jeffrey Koa. (foto: Jos Veldhuizen)


Crystallized zet een heel goede tribute neer of misschien beter gezegd brengt een fantastische ode aan Jimi Hendrix. Dit gaat zelfs zo ver dat ze hun kleding daar op aanpassen. Geheel in de stijl van Jimi Hendrix staan ze op het podium en dan hebben we het nog niet eens over het muzikale deel.


Vrijheid

Dat muzikale deel is natuurlijk waar alles om draait. En het klopt als een bus of klinkt als een klok. Het mooie is dat ze, met de vrijheid van de oorspronkelijke muzikant, de nummers van Hendrix op een heel natuurlijke manier neer zetten. De drums en bas lijken begeleidend, maar spelen een heel belangrijke rol in de muziek van de gitarist. De mannen kennen elkaar al langer natuurlijk, anders krijg je niet zo’n geoliede band op het podium.


Pascal speelt al een behoorlijk aantal jaren samen met Tomaz en Jeffrey sinds 2017, maar tijdens een optreden blijkt dat het zo goed op elkaar is ingespeeld dat als je je ogen dicht doet het echt op Hendrix lijkt. Het komt erg dicht bij het origineel, veel beter kan volgens mij niet.

Het spel van Tomaz is zo natuurgetrouw en zo dicht bij de Hendrix, zoals hij zelf vindt dat de muziek hoort te zijn, dat het nauwelijks verschilt van de man die veel te vroeg overleed.


In vervoering betoveren

En dat is exact wat Crystallized ook doet. Pascal en Jeffrey betoveren het publiek met strak bas- en drumwerk en de solo’s van Tomaz brengen het publiek in vervoering. Daarom ook zijn de uitvoeringen van nummers als “Angel” en “Hey Joe” om maar een paar bekende te noemen, iedere keer weer net even anders in vergelijk met een van de vorige optredens van Crystallized.


Crystallized wil zich vooral richten op het spelen op festivals, vooral de blues/rock/soul getinte festivals richten zij hun pijlen op en natuurlijk spelen ze ook graag gigs op de plaatselijke podia.


Binnenkort komt er een website van Crystallized online waar natuurlijk meer informatie te vinden is.


Crystallized bestaat uit:

Tomaz Pattiapon op gitaar

Pascal Meindersma op drums

Jeffrey Koa op bas


Facebook


Voor meer informatie neem contact op met Tomaz Pattiapon op tel 0614135618

Of mail naar: tomazpattiapon@gmail.com

bottom of page