THOMAS TOUSSAINT BAND

Bijgewerkt op: 31 aug 2019
De gemeenschappelijke passie voor blues- en rootsmuziek heeft ertoe geleid dat vier jonge muzikanten uit verschillende windstreken elkaar hebben gevonden met als resultaat de ‘Thomas Toussaint Band’.

De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago

blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B.

De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80.

Verwachting De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd “Groovin’ On Up” uit in juli 2016.

Thomas Toussaint nam in maart dit jaar een Award in ontvangst voor Beste Blues Harmonicaspeler van Nederland 2016. Hij timmert met zijn viermansformatie hard aan de weg.

De verwachting van hun komst? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit alles behalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen.

“Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de blues traditie, maar met een ruimdenkende geest. Hij doet me aan mezelf denken toen ik zijn leeftijd had – ontzettend geboeid door het blues genre waarbij ik alles wat ermee te maken had opnam als een spons. Met talent kan Thomas niets anders doen dan groeien!” Mark Hummel, Castro Valley, CA.

Bezetting

Thomas Toussaint – zang & harmonica

Harm van Essen – gitaar

Paolo de Stigter – drums

Dirk Wagensveld – bas


Wapenfeiten

 Thomas is award-winnaar als Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016