top of page

De Vorstin 12,5 jaar open

Weet je nog dat legendarische Di-Rect concert? Die avond dat Chic kwam, of Sheila E? De emotionele laatste show van De Dijk? Of is jouw favoriete herinnering juist die eerste keer dat je EUT of Inge van Calkar zag bij Patat Met? Inmiddels zijn we een hele hoop biertjes, concerten en bijzondere momenten verder, maar nog lang niet uitgefeest.


Van toen naar nu

Het is alweer 12,5 jaar geleden, dat onze eerste grote mediaproductie ons meteen op de kaart als podium voor de mediastad. Het wekelijkse Muziekcafé en alle verschillende tv- en radio-opnames, podcasts en streams (die hier nog steeds plaatsvinden) zorgen ervoor dat we zijn uitgegroeid tot een household name voor mediaproducties.


De stap van jongerencentrum (toen nog De Tagrijn) naar state-of-the-art poppodium was voor een hoop mensen in het begin even wennen. Daarnaast deed bijzondere uiterlijk van het gebouw (en logo) deed wat wenkbrauwen fronsen. En ook al werd de “duivelse koningin” – het toenmalige logo van De Vorstin – een bekend gezicht in het Hilversumse straatbeeld, de link met het pand was niet altijd even duidelijk. Afgelopen zomer hebben we de vorm van het pand terug laten komen in een nieuwe uitstraling en is de huisstijl hiermee zowel eigentijds als tijdloos geworden.

Nu is De Vorstin een niet meer weg te denken onderdeel en herkenbaar baken van de Gooische popcultuur, en zelfs ver daarbuiten. We zijn een thuishonk voor een dynamische popcultuur waarin jong en oud, amateurs en professionals én –zoals normaal is in Hilversum– oude en nieuwe media samenkomen. We zijn een broedplaats voor jong, opkomend talent en tussenstop in tours van gearriveerde artiesten. En vooral: een warm thuis voor muziekliefhebbers.


Open voor iedereen

Om dit allemaal op gepaste wijze te vieren, houden we van 9 tot en met 12 maart open huis. En we willen heel graag dat jij hierbij bent. We openen voor iedereen onze deuren, dit betekent onder andere dat het programma in onze kleine zaal dit lange weekend iedere dag gratis te bezoeken is! Ook bij de feestelijke openingsavond met Patat Speciaal in onze grote zaal kun je zo naar binnen lopen. Want feesten, dat doe je samen.

Maar ‘open’ betekent voor ons ook: transparant. Tijdens 12,5 jaar Open gaan we écht met de billen bloot en kun je eindelijk eens zien hoe het er backstage aan toegaat. Alle deuren gaan open, zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor een backstage excursie, of het talent van morgen ontdekken in onze repetitieruimtes tijdens Sound of the Underground. Misschien zie en hoor je hier als eerste een band die in de toekomst in onze grote zaal speelt. Spannend!Programma

Start dit feestweekend tijdens Patat Speciaal met drie te gekke shows en een patatje met mayo in je hand. Vrijdag feesten met hiphoppers Jiri11 en Gooische Woordenaars, zaterdag is het tijd voor de reünie voor oud-medewerkers en oud-bezoekers van Vorstin-voorloper de Tagrijn. Zondag sluit je dit weekend dansend af met de opzwepende Ethiopische funk van Entoto Band.

Maar ook in onze grote zaal hebben we heel wat toffe avonden in petto. Wat dacht je van de geweldige optredens van souldiva Angie Stone of feestband Rowwen Hèze? En voor de nachtdieren onder ons is AB Nights XXL de place to be.

We kunnen niet wachten om het met jullie allemaal te vieren, dus noteer 9 tot en met 12 maart in je agenda en feest met ons mee. Het wordt een lang weekend om niet te vergeten. We hopen je daar te zien!

Koninginneweg 44, 1211 AS Hilversum De Vorstin.nl

Klik hier om jezelf op ‘aanwezig’ te zetten in het Facebook-event.

bottom of page